ΤΗΛ: 2314032500
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.

Μυϊκή αδυναμία και αποκατάσταση στο κέντρο Φυσικοθεραπείας Συνέργεια

Μυϊκή αδυναμία και αποκατάσταση στο κέντρο Φυσικοθεραπείας Συνέργεια

Tο κέντρο φυσικοθεραπείας Συνέργεια στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε 40χρονός άνδρας έπειτα από ξαφνική αδυναμία που ένιωσε κατά τη βάδηση. Λόγω του προβλήματος που εμφανίστηκε ξαφνικά προχώρησε σε μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να αποκαλυφθεί η αιτία του προβλήματος.

Σύμφωνα με την μαγνητική ακτινογραφία δεν φάνηκε πίεση νεύρου σε κάποιο σπονδυλικό επίπεδο της Οσφικής μοίρας Σ.Σ. ενώ το ηλεκτρομυογράφημα αποκάλυψε 40% απώλεια ηλεκτρικής δραστηριότητας του περονιαίου μυός που πιθανόν αποδίδεται σε ξαφνική τοπική σύσπαση ορισμένων μυϊκών ινών και πιθανή πίεση του περονιαιου νεύρου.

Η επίσημη διάγνωση που δόθηκε για τον ασθενή ήταν η πάρεση περονιαίου νεύρου η οποία έχει ως αποτέλεσμα την μυϊκή αδυναμία και κατ’ επέκταση την πτώση του άκρου ποδός (Drop foot). Κατά την καθημερινότητα του λοιπόν ο ασθενής βίωνε δυσκολία στην βάδιση καθώς δεν μπορούσε να εκτελέσει τη ραχιαία κάμψη του δεξιού ποδιού (1η θεραπεία – συγκριτική εικόνα) κάτι που συνεπάγεται διαταραχή του κύκλου βάδισης. Σκοπός μας από την 1η θεραπεία ήταν η άμεση ενεργοποίηση του κοινού περονιαίου νεύρου και των κλάδων του σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση του περονιαίου μυός. Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται καθαρά η εντυπωσιακή βελτίωση του ασθενή σε 4 μόλις θεραπείες στην Συνέργεια φυσικοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη.

Μυϊκή αδυναμία και αποκατάσταση στο κέντρο Φυσικοθεραπείας Συνέργεια

Συνέργεια κέντρο Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας στοχεύει όχι μόνο στη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση, αλλά και στη μακροπρόθεσμη αποκατάσταση, που επιτυγχάνεται με επιμονή και συνέπεια, χτίζοντας μια αμοιβαία σχέση και συνεργασία μεταξύ του ασθενούς και του φυσικοθεραπευτή του.

Στη Συνέργεια Φυσικοθεραπεία στοχεύουμε στην εξατομικευμένη θεραπεία. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, άρα και κάθε θεραπευτική προσέγγιση, πρέπει να προσαρμόζεται στην μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του ατόμου.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία και πρόβλημα το οποίο σας απασχολεί.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Συνέργεια βρίσκεται στην Βασιλίσσης Όλγας 61 (Καλλιδοπούλου) στη Θεσσαλονίκη και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23140322500.

You might be interested in …

Χρειάζεστε βοήθεια?

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στη συνέργεια Κέντρο Φυσικοθεραπείας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ