ΤΗΛ: 2314032500
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.

Φυσικοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία (Physical Therapy) είναι η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα (κίνηση, φως, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται από τον πτυχιούχο Φυσικοθεραπευτή, για θεραπευτικούς σκοπούς. Η Φυσικοθεραπεία έχει εφαρμογή σε ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων (Ορθοπεδική, Νευρολογία, Γενική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Παιδιατρική,  Πνευμονολογία,  Ουρολογία κ.λ.π.)

Κατά τον Ιπποκράτη (460 – 377 π. X.) «η τέχνη της θεραπείας απαιτεί απ’ τον ιατρό να σχηματίσει μία άποψη για την αρρώστια, με σκοπό να την θεραπεύσει περισσότερο με ήπιους τρόπους και με φρόνηση, παρά με τόλμη και με τρόπο βίαιο» («Περί Τέχνης», παρ. 11).

Αναφερόμενος στη θεραπεία, συγκεκριμένα της σπονδυλικής στήλης, ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο οσφυαλγία και ισχιαλγία στο ¨περί άρθρων¨ βιβλίο του, εκδηλώνει την εκτίμησή του σ’ αυτό το είδος θεραπείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η θεραπεία της σπονδυλικής στήλης είναι μια πολύ παλιά τέχνη. Τρέφω μεγάλο σεβασμό απέναντι σε αυτούς που την ανακάλυψαν, όπως επίσης και σε αυτούς που θα με ακολουθήσουν και θα βοηθήσουν να βελτιώσουμε αυτήν την τέχνη, που θεραπεύει τους ανθρώπους με έναν φυσιολογικό τρόπο….Αποκτήστε γνώση για τη σπονδυλική στήλη, γιατί αυτή είναι η αιτία για πολλές ασθένειες.»

Στην νεώτερη Ελλάδα συναντούμε κατά την δεκαετία του 1930-1940 δύο σπουδαίους Έλληνες φυσιοθεραπευτές, την Άννα Κατσίγρα και τον Ηλία Πέτρου.

Το 1935 ο Ηλίας Πέτρου στο έργο του «Φυσική Υγιεινή»,  αναφέρει για τις ασθένειες:

«Ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πραγματικά τι είναι υγεία, ούτε την ελαχίστη αντίληψη έχει για την αρρώστια. Και επειδή δεν ξέρει τι σημαίνει υγεία, δεν ξέρει επίσης τους όρους και τις συνθήκες, που απαιτούνται για την ανάκτηση και τη διατήρησή της. Όταν ο άνθρωπος αρρωσταίνει, αντί ν’ απομακρύνει τις αιτίες και ν’ αλλάξει τις συνθήκες που προηγούνται της αρρώστιας, προσπαθεί να “θεραπεύσει” τα συμπτώματα, διότι νομίζει πως έτσι θ’ ανακτήσει τη χαμένη υγεία του (…).

Όταν ο άνθρωπος παραβιάσει το φυσικό νόμο, που διέπει την ζωή του, η συνέπεια της παραβίασης εκδηλώνεται στον παραβάτη, η υγεία κλονίζεται και τα συμπτώματα του εκφυλισμού αρχίζουν να εκδηλώνονται στο σώμα.»

Συνέργεια κέντρο Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Στη Συνέργεια Φυσικοθεραπεία στοχεύουμε στην εξατομικευμένη θεραπεία. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, άρα και κάθε θεραπευτική προσέγγιση, πρέπει να προσαρμόζεται στην μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του ατόμου.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία και πρόβλημα το οποίο σας απασχολεί.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Συνέργεια βρίσκεται στην Βασιλίσσης Όλγας 61 (Καλλιδοπούλου) στη Θεσσαλονίκη και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23140322500.

You might be interested in …

Χρειάζεστε βοήθεια?

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στη συνέργεια Κέντρο Φυσικοθεραπείας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ