ΤΗΛ: 2314032500
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.

Ηλεκτροθεραπεία / LASER / Υπέρηχος / Διαθερμία

Ηλεκτροθεραπεία / LASER / Υπέρηχος / Διαθερμία. Το laser είναι μια ακτίνα φωτός που παράγει θερμότητα, διαπερνά το δέρμα διεισδύοντας κάποια χιλιοστά στις ενδοτερες στοιβάδες κ προκαλεί μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα με σκοπό να φέρει την ομοιόσταση κ τελικά την ίαση του προβλήματος

Ηλεκτροθεραπεία

Ηλεκτροθεραπεία / LASER / Υπέρηχος / Διαθερμία

 Το laser είναι μια ακτίνα φωτός που παράγει θερμότητα, διαπερνά το δέρμα διεισδύοντας κάποια χιλιοστά στις ενδοτερες στοιβάδες κ προκαλεί μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα με σκοπό να φέρει την ομοιόσταση κ τελικά την ίαση του προβλήματος. Χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα παθήσεων όπως είναι:

Οσφυαλγία

Ισχυαλγία

Τενοντίτιδες

Αυχεναλγία

Μυικές κακώσεις κ.α.

Ηλεκτροθεραπέια είναι η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για θεραπευτικό σκοπό. Είναι ένα διαδεδομένο μέσο που χρησιμοποιείται στη Φυσικοθεραπεία. Η χρήση της ηλεκτροθεραπείας σύμφωνα με έρευνες, είναι αναγνωρισμένη μέθοδος στον τομέα της αποκατάστασης.

 1. Υπάρχουν πολλόι τύποι ρευμάτων. Ανάλογα με την περίπτωση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιλέγουμε το κατάλληλο είδος ρεύματος. Μερικα είδη είναι:
 2. ρεύματα TENS
 3. Τριγωνικά ρεύματα
 4. Φαραδικά ρεύματα
 5. Διαδυναμικά ρεύματα
 6. Γαλβανικά ρεύματα
 7. Παλμικά
 8. Ρώσικα
 9. Διασταυρούμενα ρεύματα
 10. High voltage
 11. Υπέρηχος (Ultrasound) είναι μια μέθοδος θεραπείας, που παράγει ηχητικά κύματα (υψηλής συχνότητας- περίπου 20000 ΗΖ). Προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα και τους ιστούς, επιδρώντας μέσω της τοπικής αύξησης της θερμότητας Τα ηχητικά αυτά κύματα παράγονται με τη βοήθεια των μηχανικών κραδασμών της μεταλλικής κεφαλής του υπερήχου. Η κεφαλή κινείται πάνω στον τραυματισμένο ιστό σε επαφή με το δέρμα. Όταν τα ηχητικά κύματα έρχονται σε επαφή με τον αέρα, τότε προκαλείται μια διάχυση των κυμάτων. Ένα ειδικο gel τοποθετείται στο δέρμα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη επαφή μεταξύ της θεραπευτικής κεφαλής και της επιφάνειας του δέρματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ηλεκτροθεραπεία και φυσικοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη

Χρειάζεστε βοήθεια?

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στη συνέργεια Κέντρο Φυσικοθεραπείας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ